Det er kombinationen af de fysiske kvaliteter, som giver de bedste resultater

Ideen bag Sportsbasics er at udnytte så mange af kroppens forskellige kvaliteter som muligt i træningen af både kommende og etablerede idrætsmænd og -kvinder.
Jeg har samlet og udviklet forskellige grundøvelser fra gymnastikken – ”grunden til al idræt” – og kombineret disse med de erfaringer, som jeg har opnået gennem arbejdet med en lang række idrætsgrene og idrætspersonligheder. Sportsbasics træner mange af de fysiske kvaliteter som kræves indenfor idrætten i dag: positionsstyrke, smidighed/bevægelighed, koordination, balance, rotation/wheeling, styrke, kropskontrol, kropsbevidsthed, rumsopfattelse og kondition. Det er som sagt kombinationen af de fysiske kvaliteter, som giver de bedste resultater!

 

Bedst i basics - flest medaljer

Træningen skal være sjov og inddrage hele kroppen! Jeg arbejder mest med kroppen som redskab eller belastning. Jo bedre fundament, desto mere ”gratis” hjælp får man for at nå længst, højest eller komme først! Kort sagt, ”jo bredere base - desto kortere vej til toppen”!

 

Mave- og rygtræning altid første prioritet

I Sportsbasics-træningen ligger fokus meget omkring stabilitetstræning eller træning af mave, side og ryg. Øget styrke, smidighed og bevidsthed omkring ”mave/side/ryg”-området giver en bedre balance og bedre forudsætninger for at flytte styrken til de andre kropsdele, som f.eks. ben og fod eller overkrop og arme.

 

At være skadefri indebærer altid en fordel

Genoptræning er naturligvis vigtigt, men skadeforebyggende træning er langt vigtigere! Sportsbasics-træningen er – ved korrekt udførelse, tidspunkt og dosering – i højeste grad skadeforebyggende, idet der gennem en alsidig træning med kroppen som redskab skabes en gennemgående muskulær balance og koordineret bevægelighed.

Sportsbasics skaber en kropslig harmoni: højre-venstre, forside-bagside, overkrop-ben og inderside-yderside. Dette betyder, at idrætsudøveren udover at få en god kropsholdning, får lettere ved at udvikle en, for idrætten, blændende teknik baseret på idrætsudøverens egne kropslige og mentale forudsætninger!

 

Det lille ekstra

Konceptet Sportsbasics skaber mange fordele for idrætsudøveren. At have kontrol over sin krop selv i svære situationer kan være forskellen mellem en guld- og en sølvmedalje. At kunne anvende de rigtige muskler i rigtig rækkefølge og lade resten af kroppen slappe af giver stor energibesparelse, som kan bruges til det lille ekstra.
At få en ekstra tiendedel af et sekund til at tænke, inden man falder, så man kan nå at forberede landingen. At nå den afgørende stopbold. At hoppe de ekstra centimeter fordi man har en bedre timing. At kaste længere fordi man er mere bevægelig. At hoppe højere med bedre balance i luften, så man kan placere bolden i krydset. At nå lidt længere i kampen om pucken fordi man er smidigere. At få mere kraft i et skud fordi ens mave/ryg er stærkere.

 

Der findes intet modsætningsforhold mellem at træne effektivt og have det sjovt!

Sportsbasics bygger på samarbejde mellem træner og idrætsudøver; dialog, positiv indstilling, udvikling, glæde og vigtigst af alt medmenneskelighed!

Held og lykke!

Mats Mejdevi

 

 Mats Mejdevi

Mats Mejdevi

Jeg har gennem mange år bemærket, at der findes et enormt behov for at sikre samt udvikle det idrætsmæssige fundament på alle niveauer i idrætsverdenen. Derfor har jeg udviklet, forbedret og fremfor alt kombineret "gamle" øvelser med nye muligheder. Taget vare på gymnastikkens grundregler og rettet den imod alsidig udvikling af idrætsmænd/kvinder uanset alder, køn, idrætsgren eller kultur. Det kalder jeg Sportsbasics.
 

Arbejder som fysisk træner.
Uddannet fra GIH (Gymnastik og Idrætshøjskolen i Stockholm).
Specialidrætslærer programmet 1986 - 89 (gymnastiklinien).
Gymnastiktræner/coach 1979 - 2000.

Idrætslærer 1989 - 1994 på Carlforsska gymnasiet, Västerås
Forbundskaptajn for det svenske herregymnastikhold
1992 - 99.

Honorar Coach, pris fra det Internationale Gymnastik Forbund, FIG 2000.

Træner og har trænet:
Olympiske mestre, verdensmestre, europamestre, nordiske mestre, nationale mestre, (samt medaljevindere), i bl.a. håndbold, friidræt, badminton, taekwondo, gymnastik, bordtennis, udspring, alpint, sejlads, svømning, moderne femkamp, kano og tennis.

Samarbejdet med den svenske olympiske komité
(1994-2004) omkring talenter og specialuddannelse for forskellige atleter.

Ansat i Team Danmark (2001 - 2008 på fuld tid) og
(2008 - 2010 på deltid) som fysisk træner og arbejdet med udvikling af talenter.

Forfatter til bogen
Basic - en bog om grundlæggende træning, 1996.
(Sisu sportsbøger).
Medforfatter til Aldersrelateret træning (ATK) i Team Danmark regi.

Foredragsholder, fysisk uddannelse og talentudvikling.

Begyndte at udvikle konceptet Sportsbasics 1988.

 

Kontakt Mats på mats@sportsbasics.com